Il Grand' Inquisitor

The Rake's progress in de Munt

Na amper twee jaar, herneemt de Munt The Rake's progress in de productie van Robert Lepage. In vergelijking met vorige keer is de bezetting grotendeels gewijzigd. Er is weer een dubbele bezetting voor de drie protagonisten. Ik hoorde gisteren de première van de "B cast".

De enige overlevende van de bezetting van 2007 was William Shimell als de duivelse Nick Shadow. Hij blijkt de meest expressieve zanger te zijn van de avond, die zich volledig vereenzelvigt met de rol en constant boeit. Zelfs bij het groeten na de voorstelling, wierp hij nog altijd een sinistere blik in het publiek. Tom Randle beperkt zijn vertolking van Tom Rakewell tot hoofdzakelijk mooi zingen. Hij doet daarmee niet veel verkeerds, maar zijn waanzinsscène mist daardoor wel aan intensiteit.

Bij de vrouwen viel vooral Rosemary Joshua positief op als Anne Trulove. Ze wist reeds te ontroeren met haar aria "No word from Tom". Maar haar vertolking bereikt een hoogtepunt met haar wiegenlied als ze afscheid neemt van Tom. Tania Kross was daarentegen niet geheel overtuigend als Baba the Turk. In haar eerste optreden vallen vooral haar indrukwekkende lage noten op, maar nadien is haar stem niet altijd even goed hoorbaar...

Publicatie: donderdag 22 oktober 2009 om 16:44
Rubriek: Opera