Il Grand' Inquisitor

La juive in Antwerpen

Opera Vlaanderen herneemt La juive, in de geamputeerde versie van Peter Konwitschny. Gisteren vond de Antwerpse première plaats onder leiding van Antonino Fogliani.


Ruggiero, koor (foto © Annemie Augustijns )

Vier jaar geleden zag Opera Vlaanderen het nog groots en bracht ze twee bezettingen op de planken. Deze keer houden ze het bij één bezetting, maar desalniettemin zette ze een belabberde vocale prestatie neer... met één uitzondering. De jonge Leon Kosavic, die vorig jaar nog schitterde als Figaro in Luik, zong Ruggiero met een gave bariton, mooi Frans en een prachtig timbre.

Bij de grote rollen was Corinne Winters de enige die min of meer te pruimen viel als Rachel. Ze zingt op zich correct, maar ik heb nog niet kunnen uitmaken in welke taal ze dat deed. Roy Cornelius Smith zingt Eléazar met een gigantische stem. Hij overdondert al te vaak en klinkt niet altijd even stabiel, "O Dieu de nos pères" was een beproeving om te aanhoren. Enea Scala was de brulboei van dienst als Léopold. Nicole Chevalier was de enige zanger die er vier jaar geleden ook al bij was. Haar Eudoxie klinkt goed als ze forte zingt, maar voor al de rest flakkert haar stem te veel. Riccardo Zanellato was een redelijke Brogni met een mooi timbre, maar hij mist de laagste noten voor "Si la rigueur".

Kortom, een voorstelling om héél snel te vergeten.

Publicatie: maandag 11 maart 2019 om 16:26
Rubriek: Opera