Il Grand' Inquisitor

De Munt 2017-2018

Derde keer, goede keer ? Na pogingen met "Béatrice et Bénédict" en "De gouden haan" zullen de deuren van de Munt in september hopelijk weer openzwaaien met Pinocchio, de nieuwste Boesmans-opera die deze zomer in Aix gecreëerd zal worden.

Op het programma staan in de eerste plaats producties die reeds voor dit seizoen gepland waren: Lohengrin, Lucio Silla en Hertog Blauwbaards Burcht. De Bartok-opera wordt aangevuld met het ballet "De wonderbaarlijke Mandarijn". Opvallend is dat er nog twee andere tweeluiken op het programma staan. De Cav-Pag-productie uit Londen, die we eind 2015 in de cinema konden zien, komt met een dubbele bezetting. Verder wordt Il prigioniero gekoppeld aan Das Gehege. Tenslotte zal de fantastische Parijse Py-productie van Dialogues des Carmélites ook te horen zijn in een dubbele bezetting.

Bij de concertante opera's valt Tancredi op met uitvoeringen van de twee versies, respectievelijk gecreëerd in Venetië en Ferrara, en Leonore met een (m.i. correcte) on-Wagneriaanse bezetting. De liedrecital-reeks ziet er vrij goed uit met drie mezzo's, drie baritons - weer Degout, weer Henschel... alsof er geen andere bariton-liedzangers zijn - een "Winterreise" met Breslik en een onverwacht recital met Natalie Dessay.

Opera's:

Concertante opera's in het PSK:

Recitals:

Publicatie: zaterdag 25 maart 2017 om 15:08
Rubriek: Toekomstmuziek