Il Grand' Inquisitor

Messiah in deSingel

Het Octopus Kamerkoor bestaat 10 jaar en viert dat met de Messiah. Met de uitstekende uitvoering in deSingel hadden ze zich geen mooier verjaardagsgeschenk kunnen wensen.

Het Octopus Kamerkoor zong vorig jaar al de Messiah in de Vlaamse Opera. Gisteren maakten ze weer indruk met hun mooie klank en knapperige articulatie. Een heftig gesticulerende Bart Van Reyn, tevens oprichter van het koor, was de dirigent.

Het solistenkwartet werd aangevoerd door de twee mannen. Jeremy Budd zingt moeiteloos de tenorpartij. Zelfs "Every valley shall be exalted" lijkt wel een lentewandeling. Hij kon ontroeren met een mezza voce "Thy rebuke hath broken His heart". Net zoals in Gent vorig jaar, was Josef Wagner weer de robuustheid zelve in zijn grote aria's.

Liesbeth Devos is een van de beloftevolle lyrische Belgische sopranen en zong een stralende "Rejoice greatly". Haar motor sputterde wel even in "I know that my Redeemer liveth". Voor de rest was het een voorbeeldige uitvoering met een subtiele tekstinterpretatie. De donkere stem van Sara Fulgoni contrasteerde mooi. In de laagte begint haar vibrato wat los te zitten, maar ook zij gaf een geëngageerde uitvoering.

Alles bij elkaar was het een mooie avond. Het podium stond ook vol microfoons, dus zal deze Messiah op een of andere manier wel te (her)beluisteren vallen.

Publicatie: zondag 4 april 2010 om 09:26
Rubriek: Oratorium