Il Grand' Inquisitor

Flott en Thomas Allen in Antwerpen

Wie twee jaar geleden in Gent was voor Felicity Lotts "Night and Day" recital, weet dat Dame Felicity het lichtere genre niet schuwt. Net zoals ze verleden jaar het PSK op stelten zette samen met Ann Murray, trekt ze nu door Europa met een nieuw duetrecital. De medeplichtige is deze keer de bariton Thomas Allen en hun recital hebben ze de passende titel "Knight and Dame" genoemd. Graham Johnson is er natuurlijk ook weer bij.

Zoals het recital met Ann Murray bestond het eerste deel van de avond uit iets serieuzere duetten en solo-liederen, maar toch met hier en daar al een knipoog. Engelse liederen van Purcell, Quilter en Warlock passeerden de revue. Zowel Thomas Allen als Felicity Lott zong met glasheldere dictie en enkel in Purcells Sound the trumpet hoorde men even hun leeftijd doorschemeren. Met Matilda van Liza Lehmann werd net voor de pauze de toon gezet voor het tweede deel.

Na de onderbreking was het puur entertainment met een selectie aria's uit operettes en musicals, te beginnen met het aanstekelijke ezelsduet uit Messagers "Véronique", weliswaar in een Engelse vertaling. Voor het enige niet-Engelse deel brachten ze aria's uit Die lustige Witwe. De rol van Danilo ligt misschien net te hoog voor Thomas Allen, maar Flott zong het Vilja-lied met hemels zwevende tonen. En hun duet Lippen schweigen was ontroerend mooi. Ze besloten met uittreksels uit de musical Carousel van Rodgers & Hammerstein, waarin Flott zich zowaar een Amerikaans accent toeëigende...

Nog twee bisnummers, waaronder een geniaal La ci darem la mano, en een staande ovatie besloten een aangename avond in de Vlaamse Opera.

Publicatie: dinsdag 28 oktober 2003 om 19:54
Rubriek: Liedrecital