Il Grand' Inquisitor

Der Freischütz in Berlijn

De Komische Oper is het kleinere broertje van de twee andere Berlijnse operahuizen (maar wel met de mooiste zaal). Ze hebben meestal geen grote namen. Ze bezetten hun voorstelling hoofdzakelijk met hun eigen troupe. In het geval van Der Freischütz was die van middelmatig niveau.

De Agathe van Bettina Jensen sprong er echter positief uit. Haar "Leise, leise, fromme Weise" was een rustpunt in de drukke enscenering. Maar ze scoorde vooral met haar zuivere pianissimi en mooi gedragen uitvoering van "Und ob die Wolke sie verhülle". Karen Rettinghaus was aanvankelijk wat drukdoenerig als Ännchen waarbij ze "Kommt ein schlanker Bursch gegangen" totaal overzong. "Trübe Augen" was daarentegen wel beter beheerst, met vooraf een expressief recitatief.

Robert Künzli heeft de juiste stemkleur voor Max, maar hij moet te veel duwen en trekken, en zijn intonatie was ook niet altijd even juist. Carsten Sabrowski was een indrukwekkende Kaspar met een grote maar toch slanke basstem, waarmee hij veel kleuren kan laten horen om zo iedereen de stuipen op het lijf te jagen.

Publicatie: zaterdag 21 maart 2009 om 08:45
Rubriek: Opera