Il Grand' Inquisitor

Ein Deutsches Requiem in het PSK

Gisteren gaven het Brussels Philharmonic Orchestra en de Brussels Choral Society een Brahmsconcert in het PSK onder leiding van Roger Bausier.

Het Brussels Philharmonic Orchestra is vooral samengesteld met jonge muzikanten die pas afgestudeerd zijn aan het conservatorium, met als doel om praktijkervaring op te doen. Ze begonnen met een hoekige uitvoering van Brahms' Tragische Ouvertüre. Na dit korte voorafje stond Ein Deutsches Requiem op het menu.

Brahms' Requiem is in de eerste plaats een koorwerk. De Brussels Choral Society is het "grootste Belgische amateurkoor". Groot zijn ze in allegeval... er stond meer dan honderd man op het podium. Maar ook vocaal hebben ze een indrukwekkend niveau met een brede dynamiek.

Bij de solisten had ik Tristan Faes verwacht, maar om een of andere reden zong de jonge Nederlander Wiard Witholt de baritonpartij. Hij heeft een goede stem, maar legt nog maar weinig expressie in zijn stem. De vrouwelijke soliste was Hendrickje Van Kerckhove, die een mooie en integere "Ihr habt nun traurigkeit" zong.

Publicatie: zondag 30 november 2008 om 09:32
Rubriek: Oratorium