Il Grand' Inquisitor

Aix - Siegfried

Vorige week is het Festival d'Aix en Provence begonnen aan zijn 60ste seizoen. Zaterdag ging Siegfried in première in de sobere Ring-productie van Stéphane Braunschweig.

De "winnaar" bleek vooral het orkest te zijn. Net zoals de vorige jaren, zat ook nu weer de Berliner Philharmoniker in de orkestbak met Sir Simon Rattle aan het hoofd. Hij was misschien extra geïnspireerd omdat hij net weer vader geworden was. De ochtend van de première was Magdalena Kozena in Aix bevallen van een zoontje.

Ben Heppner zong voor de eerste keer Siegfried en de kranten zijn unaniem over het succes van zijn lyrische en tekstzuivere vertolking. Alhoewel Burkhard Ulrich het als Mime bijna tot de echte hoofdrol schopte. Ook de Brünnhilde van Katarina Dalayman was een groot succes. Willard White blijkt beter over te komen als de Wanderer dan als de Wotans in de vorige opera's.

Hier zijn wat recensies:

In tegenstelling tot Die Walküre, wordt deze Siegfried spijtig genoeg niet op televisie uitgezonden. Op vrijdag 4 juli is de voorstelling wel rechtstreeks te horen op Radio Classique, ook via internet.

Publicatie: dinsdag 1 juli 2008 om 18:00
Rubriek: Nieuws