Il Grand' Inquisitor

La fille du régiment in Kinepolis

De laatste voorstelling die dit seizoen live uit Met doorgestraald werd naar de Kinepoliszalen is Donizetti's La fille du régiment.

Deze productie was eerder al te zien in Wenen en in Londen. Die voorstelling uit Londen is zelfs al beschikbaar op DVD. Maar het blijft een feest om die productie van Laurent Pelly ook eens op een groot scherm te zien.

De combinatie van acteren en zingen bij Natalie Dessay, die de "fille" Marie zong, blijft onwaarschijnlijk. Het is dan ook best te begrijpen dat ze eerder dit jaar voor haar prestaties in Londen een Laurence Olivier Award gewonnen heeft voor "Outstanding Achievement in Opera". Maar naast al haar energetisch gedoe, kan ze de voorstelling ook tot stilstand brengen om een ontroerende aria zingen.

Haar tegenspeler was uiteraard Juan Diego Flórez als Tonio. En ook hij kan ontroeren met zijn romance "Pour me rapprocher de Marie". Eerder had hij natuurlijk al de Met laten exploderen met de beruchte reeks hoge do's in de cabaletta "Pour mon âme"... die hij zonder verpinken en zonder een druppel zweet te produceren de zaal inschiet. Zijn metaalachtig geluid schettert soms wel wat door de luidsprekers van Kinepolis.

De live voorstellingen zijn dan wel afgelopen dit seizoen, maar op 19 mei herhalen ze de eerdere uitzending van La bohème. En het volgende seizoen is ondertussen ook al aangekondigd... met weer heel wat moois.

Publicatie: zaterdag 26 april 2008 om 22:28
Rubriek: Opera