Il Grand' Inquisitor

Opéra Royal de Wallonie 2008-2009

De Waalse Opera is het eerste Belgische operahuis om haar nieuw seizoen aan te kondigen.

Ze openen het seizoen met een Bolognese Macbeth. Net zoals bij Nabucco, die dit seizoen geopend heeft, staat hun nieuwe muziekdirecteur Paolo Arrivabeni in de orkestbak. Mark Rucker zal Macbeth zingen, Marianne Cornetti is Lady Macbeth en Sebastian Na zingt Macduff. Paolo Arrivabeni zal ook een nieuwe productie van La Traviata dirigeren met een dubbele bezetting voor de drie hoofdrollen. De Luikse operadirecteur Stefano Mazzonis di Pralafera doet de regie. En dan is het nog niet gedaan met Verdi. Op 4 april 2009 wordt zijn Requiem opgevoerd in het Forum de Liège met Daniele Gatti aan het hoofd van het orkest. De solisten zijn Carmen Giannattasio, Dolora Zajick, Giuseppe Sabbatini en José Van Dam.

Stefano Mazzonis di Pralafera zal ook een nieuwe productie van Il Barbiere di Siviglia ensceneren, ook weer met een dubbele bezetting. De vorige directeur Jean-Louis Grinda regisseert in december La Chauve Souris, oftewel de Franse versie van Die Fledermaus. En de directeur van de Parijse Opéra Comique, Jérôme Deschamps brengt Aubers Fra Diavolo met in de bezetting Kenneth Tarver (Fra Diavolo), Sumi Jo (Zerlina) en Doris Lamprecht (Lady Pamela).

Strauss moet het Duitse repertoire verdedigen met Ariadne auf Naxos. Ex-Munttenor Laurence Dale doet de regie en Patrick Davin dirigeert. De titelrol wordt vertolkt door Monique McDonald en verder met Janez Lotric als Bacchus en Daniela Fally als Zerbinetta.

Leden van de L.T.L. (Laboratorio Toscano per la Lirica) Opera Studio doen een project met Glucks Paride ed Elena. Er komen ook twee concertante opvoeringen van Lucrezia Borgia met June Anderson en Ismael Jordi. Tenslotte is de datum van 5 december 2008 te noteren voor het concert van Juan Diego Florez.

Publicatie: zaterdag 29 maart 2008 om 10:49
Rubriek: Toekomstmuziek