Il Grand' Inquisitor

Pesaro - Otello

De operaseizoenen beginnen in Italië altijd wat later dan in de rest van Europa... daarom waarschijnlijk dat het Rossini Opera Festival pas deze week begon. Eergisteren ging een nieuwe productie van Otello in Pesaro in première.

Deze productie van Giancarlo Del Monaco (ja, zoon van ...) is een co-productie met onder andere de Deutsche Oper. Het is dan waarschijnlijk ook geen toeval dat de huidige muziekdirecteur van de Berlijnse opera, Renato Palumbo, in de orkestbak staat en het Orchestra del Teatro Comunale di Bologna dirigeert. Het idee van Del Monaco om de opera symbolisch te benaderen en alles op te voeren in een kartonnen doos met negen constant bewegende deuren bleek niet in goede aarde te vallen bij het publiek.

De Otello van Rossini is berucht omwille van de drie grote tenorpartijen. In de rol van Rodrigo was Juan Diego Florez te horen, spectaculair als altijd. Gregory Kunde zong een degelijke Otello, oorspronkelijk was Giuseppe Filianoto aangekondigd om de Moor te zingen. Maar wat te verwachten van de Iago van Chris Merritt ? Twintig jaar geleden zong hij in Pesaro (en iets minder lang geleden ook in de Munt) nog Otello, maar de Italiaanse critici zijn het erover eens dat zijn grote dagen als Rossini-specialist op zijn einde lopen. De verrassing bleek echter Olga Peretyatko te zijn, die Desdemona zong.

Recensies:

Publicatie: vrijdag 10 augustus 2007 om 19:10
Rubriek: Nieuws