Il Grand' Inquisitor

Siân Dicker in Oxford*

Om in het natuurthema van de dag te blijven, hoorden we vanmiddag nog een recital van Siân Dicker en Krystal Tunnicliffe dat je "All Creatures Great and Small" zou kunnen noemen.

Siân Dicker en Krystal Tunnicliffe zijn ook winnaars van het "Oxford Lieder Young Artist Platform" en hun recital was dus een collectie liederen met allerlei dieren. Tussendoor droegen zowel Dicker als Tunnicliffe ook nog een paar dierengedichten voor.

Beethovens grappige Floh-Lied was de opener. Drie vogelliederen van Fanny Mendelssohn volgden, waaronder het ontroerende Schwanenlied. Dicker heeft een mooie en expressieve sopraan, al klinkt ze in de hoogte wat schel, zoals in Nach Süden. In Wolfs Der Knabe und das Immlein liet Tunnicliffe een mooie transparante piano horen, terwijl Dicker het lied met een heerlijke schwung zong. Storchenbotschaft is een klassiek bisnummer na een Wolfprogramma, maar ooievaars passen ook in een dierenprogramma. Dicker heeft gevoel voor humor én gevoel voor timing om de clou op het juiste moment over te brengen.

Als Frans tussendoortje brachten ze Trois Fables de Jean de la Fontaine in de vertoning van André Caplet. Ze maakte wel een paar kleine uitspraakfouten, maar voor de rest zingt ze helder en verstaanbaar Frans. Vooral in Le loup et l'agneau wist ze goed onderscheid te maken tussen de stemmen van de wolf en het lammetje.

Het laatste blok bestond uit recentere liederen in het Engels. Barbers The Monk and his Cat is een van de bekendere daarin... over het gelukkige leven van een monnik en zijn kat "alone together", met een hilarische pianobegeleiding alsof de kat over de toetsen loopt. A Flea and a Fly van Florence Price was een koddig miniatuurtje met woordspelingen op fly en flea/flee. Net zoals Gerald Finley vorige maand, eindigden ze met The Tale of the Oyster... niet zo extravagant als Finley, maar met iets meer Britse droge humor. Een leuk en origineel recital !

Publicatie: vrijdag 16 oktober 2020 om 23:55
Rubriek: Liedrecital