Il Grand' Inquisitor

Marie-Juliette Ghazarian in St-Agatha-Berchem

Het Brussels Operette Theater is ook terug opgestart. Vandaag vond het eerste recital van het jaar plaats in de reeks "Jong Talent" met de mezzo Marie-Juliette Ghazarian en pianiste Marie Datcharry.

Uiteraard golden de afstandsregels, waardoor slechts 25 personen toegelaten werden in de Oude Kerk van Sint-Agatha-Berchem. Maar om toch de meerderheid van de geïnteresseerden de kans te geven om deze 26-jarige mezzo te horen, hebben ze het recital drie keer opgevoerd in de loop van de dag. Ik hoorde de finale uitvoering. Ik was nog nooit in de Oude Kerk geweest, maar het is een vrij kleine zaal met een redelijke akoestiek zonder al te veel nagalm. Maar ik kan me voorstellen dat als de zaal normaal gevuld zou zijn, de akoestiek toch iets warmer zou zijn.

Gezien de operette-achtergrond van de organisatie kon ze niet anders dan beginnen met operette... Orlofsky's Chacun à son goût. Ze laat een mooie mezzo horen met een betrouwbare en mooi klinkende hoogte, en die dankzij een beheerste borststem in de laagte aangenaam donker klinkt. Na Johann Strauss maakte ze met By Strauss van Gershwin een bruggetje naar het Engelstalig repertoire voor de rest van de avond. Van de Four Songs van Samuel Barber zong ze de laatste drie liederen, waarbij ze kon ontroeren met het overbekende Sure on this shining night. Twee contrasterende liederen uit Coplands Old American songs volgden: een swingende Zion's Walls en een serene uitvoering van de hymne At the River.

Ze eindigden waar ze begonnen waren, min of meer... geen operette maar drie songs uit de musical One Touch of Venus van Kurt Weill, een werk dat me niet bekend was. Het gaat over een man die zijn verlovingsring aan de vinger van een Venus-standbeeld steekt, waarop het standbeeld tot leven komt en verliefd op hem wordt. Na Foolish heart volgde een sexy uitvoering van Speak low om in stijl te eindigen met een onweerstaanbare I'm a stranger here myself. Leuke muziek die ik eens van dichterbij moet bekijken.

Met het Brahms-Zigeunerlied Kommt dir manchmal in den Sinn kregen we nog één bisnummer.

Publicatie: donderdag 27 augustus 2020 om 22:37
Rubriek: Liedrecital