Il Grand' Inquisitor

La scala di seta in Wexford

Het laatste ShortWork dat in Wexford opgevoerd werd, is La scala di seta. De relatief korte Rossini-farsa vraagt slechts zes zangers is dus ideaal voor de namiddagvoorstelling in het Whites Hotel, uitgevoerd met de pianobegeleiding van Tina Chang.


Germano, Giulia

Deze La scala di seta was de minst overtuigende van de drie ShortWorks. Het beste was nog de enscenering van Nathan Troup. Tijdens de ouverture zien we hoe Giulia zich klaarmaakt voor een concert, de rest van de opera speelt zich af in de loge van de diva... omringd door verschillende ladders. Rode gordijnen, een canapé en een kaptafeltje dienen als verstopplekken tijdens de finale van de opera.

De bezetting was vrij zwak. Galina Bakalova zong Giulia met een onaangename stem en fletse coloraturen. Ji Hyun Kim heeft een "typische" dunne Rossini-tenor, maar is een aanvaardbare Dorvil. Filippo Fontano zong vorig jaar de rol van Germano al in Luik. Hij was toen de zwakke schakel, nu is hij de eenoog in het land der blinden. Nicholas Morton is enkel goed tijdens de recitatieven van Blansac, maar hij heeft nog een lange weg te gaan om een Rossinizanger te worden.

Publicatie: zaterdag 4 november 2017 om 08:54
Rubriek: Opera