Il Grand' Inquisitor

Anne Sophie Duprels in Wexford

Tijdens het Wexford Opera Festival wordt elke dag een "Luchtime Recital" gebracht in de St. Iberius Church door één of meerdere zangers uit de bezettingen van de avondvoorstellingen. Vandaag traden de Franse sopraan Anne Sophie Duprels en pianist Stephen Barlow (tevens de Medea-dirigent) op.


foto © Christophe Lebedinski

Anne Sophie Duprels bracht een programma met vrij onbekend werk. Zo begon ze met de cyclus Les chauves-souris van ene Léon Delafosse, gevolgd door iets bekendere liederen van Massenet en eindigde met Italiaanse liederen van Gioconda-componist Ponchielli.

Het feit dat Duprels een Française is, betekent niet dat ze verstaanbaar Frans zingt. Daarvoor gaat ze iets te vaak in opera-modus bij elke forte-aanduiding die ze tegenkomt, waarna ze meteen doorslaat naar fortissimo. Maar als ze geen forte tegenkomt, zoals in het slotlied van de vleermuis-cyclus Mauve, is ze hoogst genietbaar. Ook het Massenet-lied Elégie draagt ze voorbeeldig voor en Noi leggevamo insieme zingt ze met een mooi mezza voce. Maar ik vermoed dat opera haar natuurlijke habitat is en niet het liedrecital...

Publicatie: woensdag 1 november 2017 om 18:58
Rubriek: Liedrecital