Il Grand' Inquisitor

Elena Sancho Pereg in Düsseldorf

De Spaanse sopraan Elena Sancho Pereg en pianist Stephen Harrison gaven vanmorgen een liedrecital in de foyer van het Dusseldorfse operahuis. Op het programma stonden Duitse en Spaanse liederen.

Elena Sancho Pereg is al een paar jaar lid van het ensemble in Dusseldorf, waar ze de lichtesopraanrollen als Olympia of de Werther-Sophie zingt. Ze heeft een fantastisch mooie stem, maar van een liedzangeres verwacht ik toch iets meer dan enkel mooie noten.

Met Strauss' Brentano-Lieder valt sowieso weinig aan te vangen, met virtuoos zingen kom je al een heel eind. Zerbinetta en Fiakermilli staan ook op haar repertoire, dus heeft ze geen enkel probleem met die virtuositeit. De Mignon-Lieder van Schubert verlangen daarentegen wel dat de zangeres in de huid van Mignon kruipt, het blijft bij een schoolse vertolking. De Duitse liederen zong ze trouwens allemaal met een partituur, wat niet het geval was voor de Spaanse liederen.

In het Spaans leek ze zich iets beter thuis te voelen. Maar ook in de zeven Canciones amatorias Enrique Granados zijn er gevoelens als Sehnsucht of melancholie, die er niet echt uitkwamen. Dat was wel meer het geval voor de laatste groep liederen, Turina's Poema en forma de canciones, die meer kleur, expressie en inleving kregen.

Ze eindigde met een bisnummer van Rodrigo, maar naar mijn smaak blijft ze voorlopig beter bij het operarepertoire. Volgend jaar zingt ze bijvoorbeeld de Woudvogel in de nieuwe Ring-cyclus die deze week van start is gegaan...

Publicatie: zondag 25 juni 2017 om 16:06
Rubriek: Liedrecital