Il Grand' Inquisitor

Opéra Royal de Wallonie 2017-2018

Het volgende seizoen van de Waalse Opéra leest weer als de "who's who" van de Italiaanse operacomponisten... Rossini, Bellini, Donizetti, Verdi (twee keer) en Puccini. Gooi er nog een Carmen en Nozze bovenop en een rariteit als Le Domino noir en klaar is het programma.

Bij de regisseurs moet het niet verwonderen dat de intendant weer drie voorstellingen regisseert, waaronder de herneming van Rigoletto... deze keer zonder Leo Nucci, maar de Italiaanse bariton gaat wel Macbeth zingen. Aan de dirigentenkant komt Speranza Scappucci (die dit seizoen Jérusalem dirgeerde) terug voor Manon Lescaut en Carmen, Christophe Rousset dirigeert Le nozze di Figaro en Massimo Zanetti doet Norma.

Die Norma ziet er vooral goed uit voor de Pollione van Gregory Kunde, minder voor Patrizia Ciofi, wat me een aangekondigde ramp lijkt. Er passeren ook weer een aantal Belgische zangers in hoofdrollen... Marc Laho als Don José, Lionel Lhote als Escamillo, Jodie Devos als Susanna of Anne-Catherine Gillet als Angèle in Le Domino noir.

Opera's:

Publicatie: dinsdag 18 april 2017 om 20:05
Rubriek: Toekomstmuziek