Il Grand' Inquisitor

Madama Butterfly in Berlijn

De Berlijnse Staatsoper resideert nog steeds in het Schiller Theater tijdens de renovatie van hun operahuis "Unter den Linden". Gisteren stond een herneming van Madama Butterfly op het programma onder leiding van Eun Sun Kim. Het was een degelijke repertoirevoorstelling in de onwaarschijnlijk traditionele productie van Eike Gramss.

De Griekse sopraan Alexia Voulgaridou zong de titelrol. Aanvankelijk zoekt ze nog de juiste intonatie, maar vanaf het duet met Pinkerton is ze volledig ingezongen. Ze heeft de juiste kleuren voor Cio-Cio-san al mist ze op een paar cruciale momenten de nodige kracht, zoals voor de climax in "Un bel di vedremo". Maar alles bij elkaar is ze een overtuigende Puccini-vertolkster. Ze komt trouwens later dit seizoen naar de Munt met deze rol...

Net zoals bij zijn Cavaradossi in Stuttgart, liet Dmytro Popov zich als Pinkerton ook aankondigen met een verkoudheid. Deze keer was er weinig van te merken. Zijn spinto-tenor straalt heel mooi vanaf "Dovunque al mondo", slechts met heel veel fantasie kon je daar af en toe een paar kleurloze noten in herkennen.

Publicatie: donderdag 3 november 2016 om 09:13
Rubriek: Opera