Il Grand' Inquisitor

IMKEB 2004 - Laureatenconcert in deSingel

De zes laureaten van de Koningin Elisabethwedstrijd reizen de komende maanden België en omstreken rond om concerten te geven. Een van die reeks concerten is met het orkest van de Vlaamse Opera. Zondag gingen ze van start in deSingel. Het is vooral interessant om de zangers nog eens terug te horen met een ander orkest, in een andere zaal... en vooral zonder de stress die onvermijdelijk gepaard gaat met een zangwedstrijd.

Elk deel van de avond werd ingeleid met een ouverture, met name die van Mignon voor en die van Semiramide na de pauze. Voor de rest herhaalden ze meestal aria's die ze ook al tijdens de finale gezongen hadden. Alleen Lionel Lhote opende met iets nieuws... de "Prologo" uit Pagliacci. En Iwona Sobotka mocht de Cours-la-Reine-scene uit Manon nog eens zingen, waarmee ze tijdens de halve finale (maar dan met piano) gescoord had.

Voor het tweede deel hadden ze een paar duetten ingestudeerd. Lionel Lhote probeerde Hélène Guilmette te versieren met "Là ci darem la mano". Het hoogtepunt van de avond waren Diana Axentii en Teodora Gheorghiu in het duet van Lakmé en Mallika. En Gheorghiu's Blondchen daagde de Osmin van Shadi Torbey uit... het was wel niet altijd even juist, maar toch hoogst onderhoudend.

Op 6 juni doen ze het concert nog eens over in de Bijloke te Gent. En op 9 juni volgt dan het slotconcert in het PSK, dat ook rechtstreeks op groot scherm op de Grote Markt van Brussel uitgezonden zal worden.

Publicatie: maandag 31 mei 2004 om 18:55
Rubriek: Concert