Il Grand' Inquisitor

Die Meistersinger von Nürnberg in Kinepolis

De laatste cinemavoorstelling uit de Met dit jaar was Die Meistersinger von Nürnberg. Het is de bekende productie van Otto Schenk die ook al een tijd beschikbaar is op DVD. Zoals altijd bij Otto Schenk is het een natuurgetrouwe weergave van het libretto.

In deze productie krijgen de zangers de ruimte om hun ding te doen. Vooral Sachs en Beckmesser grepen die gelegenheid aan om een gedetailleerde en kleurrijke vertolking neer te zeten met een fenomenale tekstbehandeling. Michael Volle gaf een mooie introspectieve lezing van de Fliedermonolog en werkte in de diepte om de Wahnmonolog als een volleerd liederzanger te duiden. Johannes Martin Kränzle is een hilarische Beckmesser zonder te overdrijven, maar die toch sympathie kan opwekken.

Johan Botha zong een stralende Stolzing en liet het Preislied onwaarschijnlijk gemakkelijk klinken. Bij Annette Dasch klonk dan weer bijna niets gemakkelijk. Ze leek Eva te zingen met een kinderstemmetje... maar dat zou ook aan de ondermaatse geluidsinstallatie in de Antwerpse Kinepoliszaal kunnen liggen. Ik was ook enigszins teleurgesteld in Hans-Peter König en zijn kleurloze Pogner.

Publicatie: zondag 14 december 2014 om 10:05
Rubriek: Opera