Il Grand' Inquisitor

Candide in Antwerpen

De Vlaamse Opera sluit haar seizoen af met de herneming van Bernsteins Candide. Ik heb niet veel toe te voegen aan wat ik vier jaar geleden schreef over de knettergekke en kleurrijke regie van Nigel Lowery. De bezetting is wel licht gewijzigd.


foto © Annemie Augustijns

De titelrol is gelukkig wel dezelfde gebleven. Vier jaar geleden was Michael Spyres een ontdekking, ondertussen hebben we hem nog een paar keer gehoord als Tamino en Faust. Zijn Candide is nog altijd het beste van de hele avond, met zijn mooi gevormde stem en perfecte dictie. De stemloze Graham Valentine was ook weer van de partij als Pangloss, alhoewel ik me deze keer minder stoorde aan zijn "zangtalent".

Leah Partridge was de nieuwe Cunegonde. Alhoewel "Glitter and Be Gay" een traditioneel wedstrijdstuk geworden is voor coloratuur-sopranen, vond ik haar uitvoering niet helemaal geslaagd, onder andere door haar haast onverstaanbaar zwaar Amerikaans accent. De iets kleinere rollen waren goed bezet met Chris Merritt als de Governor en Carole Wilson als de Old Lady.

Publicatie: zondag 23 juni 2013 om 14:02
Rubriek: Opera