Il Grand' Inquisitor

Verbier Festival op medici.tv

Vandaag begint het Verbier Festival. In het ski-oord in de Zwitserse alpen wordt een uiteenlopend programma afgewerkt, van opera en concerten tot kamermuziek en liedrecitals. Al sinds een paar jaar is een uitgebreide selectie online te volgen op medici.tv.

Er zullen twee concertante opera's te zien zijn. Op zaterdag 21 juli dirigeert Paul McCreesh Le nozze di Figaro. De hoofdrollen worden vertolkt door Gábor Bretz (Figaro), Sylvia Schwartz (Susanna), Joshua Hopkins (Graaf), Susanna Phillips (Gravin) en Daniela Mack (Cherubino).

Pelléas et Mélisande wordt op maandag 23 juli opgevoerd onder de leiding van Charles Dutoit. Stéphane Degout en Magdalena Kozena zingen de titelrollen. En voor Golaud hebben ze zowaar José Van Dam nog eens teruggehaald uit zijn pensioen. Willard White zingt Arkel.

Er zal maar één liedrecital te zien zijn op medici.tv. Op maandag 30 juli zal Christoph Prégardien Winterreise zingen, met Menahem Pressler aan de piano.

Ten slotte zijn er nog twee concerten. Op donderdag 2 augustus zingt René Pape Wagner-aria's, de dirigent is Paavo Järvi. Marc Minkowski dirigeert op zaterdag 4 augustus een concert waarin Rolando Villazon aria's van Mozart zal vertolken.

Publicatie: vrijdag 20 juli 2012 om 17:31
Rubriek: Toekomstmuziek