Il Grand' Inquisitor

Théâtre du Châtelet 2004-2005

Het Théâtre du Châtelet in Parijs gaat volgend seizoen de (eenen)twintigste eeuwse toer op met twee wereldcreaties, Le Luthier de Venise van Gualtiero Dazzi en Angels in America van Peter Eötvös, twee opera's van Henze, The Bassarids en Pollicino, en Takemitsu: My way of life van Toru Takemitsu.

Maar om het seizoen te openen hebben ze het team van La belle Hélène terug bijeengebracht voor een andere Offenbach... La Grande-Duchesse de Gérolstein. De regie is weer in handen van Laurent Pelly, Marc Minkowski dirigeert zijn 'Musiciens' en in de hoofdrollen krijgen we weer Felicity Lott, Yann Beuron en François Le Roux. En op het einde van het seizoen hernemen ze Arabella in een regie van Peter Mussbach en met Karita Mattila, Barbara Bonney en Thomas Hampson.

In het kader van het "Festival des régions" staan nog twee opera's op het programma... Medea van Cherubini - een 'Callas-opera' - met Anna Caterina Antonacci in de titelrol, en La rondine met de Alagna's.

In de Châtelet hebben ze ook een reeks liedrecitals. Volgend seizoen is het een hoofdzakelijk vrouwelijke bedoening, afgezien van de bas Kristinn Sigmundsson. Maar voor de rest zijn er recitals van Anne Sofie von Otter, Violeta Urmana, Karita Mattila en een duo-recital met Barbara Bonney en Angelika Kirchschlager.

Publicatie: donderdag 18 maart 2004 om 15:16
Rubriek: Toekomstmuziek