Il Grand' Inquisitor

De Nederlandse Opera 2004-2005

Als opwarmertje voor het seizoen 2005-2006, wanneer De Nederlandse Opera de volledige Ring gaat doen, hernemen ze volgend seizoen al drie delen. Dit seizoen spelen ze nog Die Walküre, de drie andere delen worden gespreid uitgevoerd over volgend seizoen. Ze hernemen ook Tan Duns slaapverwekkende Tea.

Maar gelukkig staan er ook wat interessantere werken op het programma. Een paar jaar geleden heeft de Vlaamse Opera Mefistofele concertant uitgevoerd. Volgend seizoen is deze opera van Boito geënsceneerd mee te maken in Amsterdam in een regie van Graham Vick. De titelrol wordt gezongen door Gidon Saks, Dario Volonté zingt Faust en Margherita zal gezongen worden door Miriam Gauci... hoe lang is het geleden dat we haar nog gehoord hebben !?

De klassieker uit het belcantorepertoire is Norma. Die staat volgend seizoen ook op het programma met Nelly Miricioiù. Het is wel spijtig dat de regie overgelaten wordt aan Guy Joosten. Een even grote klassieker is Rigoletto, die in november te horen zal zijn met Anthony Michaels-Moore als Rigoletto en met de jonge tenor Joseph Calleja.

In de categorie "minder bekende werken" is Mozarts Lucio Silla te vinden met een sterbezetting: Richard Croft, Mary Dunleavy, Cyndia Sieden en Kristine Jepson. Het wordt ook uitkijken naar Die tote Stadt omwille van enerzijds de productie van Willy Decker en anderzijds omwille van Ingo Metzmacher - de nieuwe chef-dirigent van DNO - die het Concertgebouworkest zal dirigeren. Bij de zangers zien we een dubbele bezetting voor Paul met Torsten Kerl en vooral Klaus Florian Vogt.

Meer informatie op de website van DNO.

Publicatie: woensdag 17 maart 2004 om 20:10
Rubriek: Toekomstmuziek