Il Grand' Inquisitor

Christiane Karg in het PSK

Leif Ove Andsnes is drie dagen in Brussel voor drie Mozartconcerten met het "Mahler Chamber Orchestra". Daarbij staan vooral pianoconcerto's en een symfonie op het programma. Maar vandaag begonnen ze met kamermuziek.


(foto © Gisela Schenker)

De hoofdbrok van de avond werd ingenomen door het Pianotrio (KV 502) en het Tweede Pianokwartet (KV 493), uiteraard met Andsnes aan de piano en aangevuld met solisten uit het orkest. Maar tussen deze twee werken kregen we een mini-liedrecital met Andsnes en de sopraan Christiane Karg, die nog maar vrij recent terug is beginnen optreden na haar tweede zwangerschap (waardoor ze in augustus de Schubertiade Schwarzenberg afgezegd had).

Ze hadden een handvol liederen uitgezocht. Het minder bekende Lied zur Gesellenreise was een goede opwarmer, maar vanaf Der Zauberer is ze een schalkse liedzangeres die zoals gewoonlijk veel nuances uit haar zilveren sopraan tovert. Ze legde het nodige gevoel in het overbekende Das Veilchen en ze eindigde met het Lied der Freiheit als hoogtepunt van de avond met aangepaste vocale kleuren voor elke strofe en opvallend ruime stem.

Spijtig dat het PSK maar voor een kwart gevuld was (en dan reken ik nog ruim, vrees ik), maar wat mij betreft had ze een hele avond Mozart mogen zingen.

Publicatie: vrijdag 19 november 2021 om 22:41
Rubriek: Liedrecital