Il Grand' Inquisitor

Katarina Van Droogenbroeck in Flagey

De Muziekkapel Koningin Elisabeth organiseert deze week haar "Music Chapel Festival" rond het thema "duetten". Vandaag stonden de mezzo Katarina Van Droogenbroeck en de altvioliste Hélène Desaint op het podium van Flagey's Studio 1. Ze werden begeleid door pianist Philippe Riga.

In deze artistieke combinatie ligt Brahms' Opus 91 met Gestillte Sehnsucht en Geistliches Wiegenlied voor de hand. Daar begonnen ze het recital ook mee. Three songs with viola van Frank Bridge en Quatre poèmes pour voix, alto et piano van Loeffler behoren tot het echt onbekende liedrepertoire.

Ik dacht dat de Muziekkapel bedoeld was voor gevorderde artiesten, maar in het geval van Katarina Van Droogenbroeck blijkt dat nog niet helemaal het geval te zijn. Technisch is er nog wel wat werk aan haar stem en haar dictie is vrij belabberd... in de drie talen trouwens. Ze lispelt af en toe, wat het er ongetwijfeld niet gemakkelijker op maakt, maar als liedvertolker is een goede tekstverstaanbaarheid toch essentieel. Interpretatief voelde ik daarenboven weinig emotionele betrokkenheid.

Publicatie: vrijdag 8 december 2017 om 21:12
Rubriek: Liedrecital