Il Grand' Inquisitor

Anna Bonitatibus in de Munt

Met het recital van Anna Bonitatibus en Marco Marzocchi is het recitalseizoen van de Munt ook terug gestart in de vertrouwde zaal. Maar met drie totaal lege balkons heeft het publiek blijkbaar de weg nog niet teruggevonden.

Voor de keuze van haar programma bleef de Italiaanse mezzo op vertrouwd terrein met liederen (en een paar solo-pianostukjes) van Rossini, de meeste afkomstig uit de Péchés de vieillesse. Uit die collectie verwacht je halvelings een avond vol jolijt, maar ze brachten toch grotendeels serieuzere liederen, zoals niet minder dan vier verschillende versies van de Metastasio-tekst Mi lagnerò tacendo.

Dat Bonitatibus een zeer expressieve zangeres is, weten we al van haar optredens in de Munt als Sesto en Sesto. En ook in deze vertolkingen toont ze een breed kleurenpalet en geeft ze integere vertolkingen. Anderzijds ligt een lied als L'amour à Pékin oncomfortabel laag en klinken haar hoogste noten wat dun.

Alhoewel elk individueel lied overtuigend gezongen werd, was de grotere boog soms zoek. Het feit dat na zowat elk lied geapplaudisseerd werd, hielp niet echt. Er kwamen nog drie Rossini-bisnummers, te beginnen met Cenerentola's "Una volta c'era un re" en te eindigen met een jazz-versie van een "Ave Maria"...

Publicatie: dinsdag 24 oktober 2017 om 17:03
Rubriek: Liedrecital