Il Grand' Inquisitor

Bethan Langford en Johannes Kammler in Oxford

Zoals de vorige dagen al duidelijk is geworden, geeft het Oxford Lieder Festival ook kansen aan jonge zangers. Tijdens het lunchrecital vandaag traden twee studenten van de Guildhall School of Music and Drama op. De Engelse mezzo Bethan Langford en de Duitse bariton Johannes Kammler zongen een volledig Schubert-programma, begeleid door Lana Bode.

Johannes Kammler is een naam om in de gaten te houden. Zijn lyrische stem moet nog wat aansterken, maar ze klinkt al mooi homogeen. Hij begon met Auf der Bruck en galoppeert handig door het lied zonder zich in de tekst te verslikken. Met Die Taubenpost diept hij het Schubertiaans Senhsucht-gevoel uit en Nachtstück kan naast de betere uitvoeringen staan.

Er is technisch nog wel wat werk aan de stem van Bethan Langford. Bij aangehouden noten is haar vibrato nog iets te breed en haar piano is nog een gefluister. Ze maakt het zichzelf ook nodeloos moeilijk door Das sie hier gewesen veel te traag te zingen of vreemde rallentando's toe te passen in Lachen und Weinen. Maar interpretatief maakt ze wel goede keuzes in een uitstekende Der Blumenbrief of een mooi gedifferentieerd uitgevoerde Der Musensohn.

Hun stemmen kwamen samen in Eine altschottische Ballade. Langford bracht dramatische kleuren in de rol van de moeder, terwijl Kammler zijn stem in intensiteit liet groeien als Edward.

Publicatie: woensdag 16 oktober 2013 om 15:38
Rubriek: Liedrecital