Il Grand' Inquisitor

Die lustige Witwe in Antwerpen

Meer dan twee maanden na de voorstellingen in Gent is Die lustige Witwe nu ook te zien in De Roma in Antwerpen, maar met andere zangers voor de vier hoofdrollen. Op de première gisteren, waren enkel de Hanna en de Camille nieuw.

Christian Baumgärtel is slechts een marginaal betere Camille de Rosillon in vergelijking met Matthias Klink. Hij kan de hoge noten ook niet aan, alhoewel hij wel redelijk goed begonnen was. Daarenboven projecteert zijn stem ook niet voldoende en blijft ze op het podium hangen. Wat dat betreft, is hij de ideale partner voor Hendrickje Van Kerckhove die, net zoals in Gent, ook in de Roma nauwelijks doorkomt.

De rol van de lustige weduwe werd in Antwerpen gezongen door Edith Haller en zij is wel een echte verbetering ten opzichte van Cheryl Barker. Stilistisch is zij een goede Hanna Glawari met een mooie stem... alleen benadert ze soms haar hoge noten van beneden, wat niet echt gezond klinkt. Ze speelt de rol ook natuurlijker dan Cheryl Barker. Tommi Hakala zong weer Danilo en zat meer in de rol dan in Gent.

Publicatie: zondag 30 april 2006 om 09:49
Rubriek: Operette