Il Grand' Inquisitor

De Munt 2018-2019

De Munt heeft vandaag het seizoen 2018-2019 aangekondigd. Er zijn twee voorstellingen die eruit springen die al niet meer sinds mensenheugenis in Brussel te horen waren. Met Robert le diable brengt de Munt weer een Meyerbeer, spijtig genoeg enkel concertant. En La Gioconda krijgt een nieuwe productie van Olivier Py en een dubbele bezetting.

Het seizoen begint en eindigt met een "sprookje". Of er van dat sprookje veel overblijft nadat respectievelijk Castellucci en Tcherniakov de opera's onder handen genomen hebben, valt af te wachten. Het derde "enfant terrible" der regisseurs is Warlikowski, maar aangezien ik niet echt wakker lig van Uit een dodenhuis kan hij daarmee niet veel verkeerd doen. Laurent Pelly regisseert de eindejaarsproductie van Don Pasquale, ook met een dubbele bezetting. De terugkeer van Tristan und Isolde wordt al lang verwacht... de opvallende naam daar is Ventris als Tristan. De wereldcreatie van Frankenstein werd al eens aangekondigd toen de Munt een eerste keer heropend zou worden na de renovatie.

De liedrecitals worden een bijna volledig vrouwelijke bedoening met verschillende recitals waar ik naar uitkijk... zoals die van Véronique Gens, Anna Caterina Antonacci of Michèle Losier. Maar ik kijk vooral uit naar het Italienisches Liederbuch met Anke Vondung en Werner Güra.

Opera's:

Concertante opera's:

Recitals:

Publicatie: donderdag 15 maart 2018 om 17:46
Rubriek: Toekomstmuziek