Il Grand' Inquisitor

Munt 2016-2017, update

De kogel is door de kerk... of moet ik zeggen door de tent. De renovatie van de Munt heeft ondertussen zoveel vertraging opgelopen dat heel het seizoen in het Muntpaleis zal spelen.

Een en ander betekent dat ook de programmatie wordt omgegooid. Sommige opera's, zoals De gouden haan, verhuizen "gewoon" naar het Muntpaleis. Andere producties verdwijnen en zullen vermoedelijk doorgeschoven worden naar een volgend seizoen. Het gaat dan over Lohengrin, Lucio Silla en Hertog Blauwbaards Burcht. De productie van Madama Butterfly blijft wel behouden, maar komt in de periode dat oorspronkelijk Lohengrin voorzien was.

Janaceks Het sluwe vosje komt in de plaats van Lucio Silla. De dirigent Antonello Manacorda blijft behouden, evenals Lenneke Ruiten die nu het vosje zal zingen in plaats van Giunia. De nieuwe regisseur is Christophe Coppens.

De meest indrukwekkende wijziging krijgen we eind mei met Verdi's Aida met Alain Altinoglu als dirigent en Stathis Livathinos als regisseur. Er is een dubbele bezetting met Adina Aaron en Kelebogile Besong (Aida), Andrea Carè en Alfred Kim (Radamès), Nora Gubisch en Ksenia Dudnikova (Amneris), Giovanni Meoni en Dimitris Tiliakos (Amonasro).

De liedrecitals worden verplaatst naar het Théâtre des Galeries, het Conservatorium en de Fioccozaal.

Publicatie: woensdag 7 september 2016 om 16:55
Rubriek: Toekomstmuziek