Il Grand' Inquisitor

Il segreto di Susanna & La voix humaine in Luik

Het komische intermezzo Il segreto di Susanna van Ermanno Wolf-Ferrari en de telefoonmonoloog La voix humaine van Poulenc vormen het tweeluik dat de Waalse Opéra gecoproduceerd heeft met de Opéra Comique. De Luikse bezetting is identiek met die van Parijs, enkel hebben ze met Patrick Davin een nieuwe dirigent in de bak.


foto © Lorraine Wauters

Toen ik deze productie van Ludovic Lagarde drie jaar geleden in Parijs zag, was ik vooral onder de indruk van Anna Caterina Antonacci in de dubbelrol van Susanna en Elle. Wat ik toen schreef, is eigenlijk nog altijd geldig...

Antonacci steelt moeiteloos de show als de vrouw die haar relatie op de klippen ziet lopen. Haar inleving is totaal en van begin tot einde geloofwaardig. Hier en daar is er wel een gespannen noot, maar haar tekstvertolking is perfect... net zoals haar verstaanbaarheid. Haar Poulenc-rol blijft een definiërende vertolking. Een rol als die van Susanna ligt haar iets minder, maar dat kan evengoed aan het werk liggen. Vittorio Prato is weer een degelijke Gil, zonder veel potten te breken.

Publicatie: woensdag 3 februari 2016 om 18:59
Rubriek: Opera