Il Grand' Inquisitor

La Bohème in de Munt (2/2)

In tegenstellng tot vorige week, lag er gisteren meer sneeuw op het podium van de Munt dan op de Brusselse straten. Daarnaast stond er ook een andere maestro in de orkestbak. Carlo Rizzi gaf een verfijnde vertolking van Puccini's La Bohème, die bij momenten zelfs impressionistisch aanvoelde. Er was tevens een andere bezetting voor de vier hoofdrollen. En alhoewel ook deze bezetting niet ideaal is, beviel me ze iets beter dan de eerste bezetting.

De jonge sopraan Anita Hartig is een nieuwe naam. Haar Mimi zit meteen goed. Ze heeft een slanke en smalle stem met een iets zwakkere laagte. Haar mooiste moment was een ontroerende "Donde lieta usci", waarin ze blijk gaf van een schitterende pianocultuur. Anderzijds had ik liever een iets rondere stem gehoord. Om een of andere reden moest ik eerder aan Butterfly denken dan aan Mimi. Maar desalniettemin is dit een beloftevolle zangeres.

Met zijn typische, heldere klank is Marius Brenciu geen ideale Rodolfo. Maar zijn stem projecteert goed waardoor hij nooit echt in de problemen komt. Wel een probleem is het bovenste deel van zijn stem. Hij haalt alle noten, maar ik hield telkens mijn hart vast als hij weer eens een hoge la of iets hoger moest zingen. Hij speelt de slungelige Rodolfo wel op een veel overtuigendere manier dan Filianoti.

Camilla Tilling heeft een iets warmere stem dan Anne-Catherine Gillet, maar is ook nog altijd ver verwijderd van Musetta. Aris Argiris was wel een uitstekende Marcello. We gaan hem zeker nog terughoren... volgens zijn website gaat hij eind volgend seizoen in 2012 Escamillo zingen in de Vlaamse Opera.

Publicatie: vrijdag 31 december 2010 om 09:17
Rubriek: Opera