Il Grand' Inquisitor

IMKEB 2014 - Finale

Amper een uur nadat de laatste kandidaat haar halve finale gezongen had, kwam reeds de aankondiding van wie de twaalf finalisten waren. Dit zijn ze, in volgorde van optreden tijdens de halve finale:


foto © Hugo De Pril

Het niveau van deze editie vond ik niet bijster hoog. Daarom ook dat de uitslag niet voor al te veel verrassingen zorgt, aangezien er gewoon een aantal zangers zijn die erboven uit steken. Zangers als de sopranen Emoke Baráth en Daniela Gerstenmeyer, die een stevige techniek met een uitzonderlijk muzikaliteit combineren. Of de mezzo Sarah Laulan en de bas Levente Pall die het moeten hebben van hun expressiviteit. En bij de Aziatische zangers zullen bariton Yoo Hansung en tenor Shao Yu ongetwijfeld een belangrijke rol spelen.

Maar alles verandert eens ze naar het PSK verhuizen en ze het Muntorkest achter zich krijgen. Ze krijgen nu een week de tijd om hun programma in te studeren met het orkest (en ik hoop trouwens dat presentatrice Marlène de Wouters die week gebruikt om haar Italiaans en Duits wat bij te schaven). Het finaleprogramma moet gekozen worden uit de repertoirelijsten die opgesteld werden door de "artistieke commissie". De enige beperking is dat ze geen stukken mogen brengen die ze al in de halve finale gezongen hebben en dat ze drie tot zes stukken moeten brengen.

Het programma van de finale ziet er als volgt uit:

woensdag 28 mei

donderdag 29 mei

vrijdag 30 mei

zaterdag 30 mei

Publicatie: woensdag 21 mei 2014 om 09:50
Rubriek: Toekomstmuziek